Magazinele LIDL din Târgu-Jiu acuzate că își bat joc de clienți

 

Am primit la redacție mai multe sesizări în ultima perioadă cu același subiect, serviciile proaste LIDL la magazinele din Târgu-Jiu. Cei care ne sesizează ne-au semnalat faptul că problemele au apărut după deschiderea celui de-al doilea magazin, servicii proaste, produse expirate sau de proastă calitate și personal total insuficient. Reprezentanții LIDL au corupt administrația PSD a Municipiului  care le-a  făcut o serie de facilități, neîntâlnite în cazul altor multinaționale, de la semne de circulație și până la modificarea configurației străzilor.

Asociația Drepturilor Consumatorilor(ADC) ne semnalează că LIDL la Târgu-Jiu  are o activitate într-un total dispreț față de clienți. Mai exact, se profită de faptul că OPC-ul, ITM-ul, Poliția Locală etc. au interzis să îi controleze și, astfel, pun în pericol sănătatea gorjenilor dar și timpul lor liber. Dar iată câteva spicuiri din materialul despre care se spune că este în posesia autorităților:

”Cele două magazine Lidl au cel mai îndelungat timp de servire(14,3 minute în medie la nivelul lunii octombrie 2017) datorită lipsei personalului sau lipsei de pregătire a acestuia. Deși există dotări de ultimă generație(comunicare), magazinele nu respectă propriul regulament cu timpul de așteptare al clienților.”

”Vă informăm, așa cum am făcut cu toate organele competente, că promoțiile anunțate de Lidl nu ajung decât la beneficiarii persoane juridice care revând produsele deși sunt exclusiv de brand. Patronii de magazine din rural în special au fost puși pe o listă și sunt anunțați când sunt promoții, probabil în schimbul unor comisioane generoase.”

”Sunt nenumărați clienți care acuză publicitatea înșelătoare de la raft unde se pune un preț, de regulă mai mic, iar la casa de marcat este altul. Se bazează pe faptul că omul educat, indiferent că are bani în buzunar, o să înghită prețul și nu va refuza produsul deși are acest drept. Deși s-au făcut sesizări, inclusiv de organizația noastră, asupra produselor expirate de la vânzare(produse alimentare), nu s-au luat măsuri deoarece reprezentanții OPC își fac cumpărăturile aici și, probabil, au avantaje.”

”Vă mai semnalăm că există indicii că firmele care asigură paza și ordinea în magazinele LIDL folosesc și personal cu cazier, lucru care contravine legii”, se mai arată în adresa ADC.

Dumitru Glăman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.