Dumitru Hortopan, din nou în centrul unui scandal uriaș

 

Muzeul Județean Gorj l-a angajat  în instituția publică pe universitarul Livian Rădoescu, același care a desființat Facultatea de Istorie din Universitatea ”Constantin Brâncuși”.  Gestul lui Dumitru Hortopan de a-l aduce pe Livian Rădoescu lângă fratele său, și el salariat al instituției încă din 2015, a fost prezentat în  Gorjeanul încă din luna mai a anului 2017. Publicația dezvăluia, cu câteva luni în urmă, că șeful muzeului a fost dispus să comită fals în acte publice pentru a-i asigura lui Livian Rădoescu angajarea în instituția de cultură.

Sunt cunoscute de altfel angajările de-a dreptul arbitrare ale lui Dumitru Hortopan, făcute cu acordul șefilor de la județ. Pe acest trend al angajărilor fără folos a fost adus în instituție Livian Rădoescu, eforturile de încadrare a acestuia la muzeu făcându-se din mai. Nu se cunoaște dacă acesta este cercetător științific gradul 1 sau 2, lucru care atârnă la salariu. Dacă are gradul 2, Rădoescu poate fi diriginte de șantier.
În Muzeul Județean Gorj sunt cel puțin patru familii angajate, soț-soție, frați sau tată și fiu. De notorietate este că Hortopan a desființat posturi, gen carte veche, desenator tehnic, fiind printre puținele muzee din țară, care nu mai are salariați sau colaboratori pe asemenea posturi și nici măcar colaboratori pe acestea, fapt ce obstrucționează punerea în valoare a monumentelor culturii vechi românești. A avut grijă, în schimb, să schimbe organigrama și să creeze un post controversat de șef secție, încă nescos la concurs dar care va fi ocupat de Valentin Pătrașcu, protejatul lui Ion Călinoiu, Gheorghe Nichifor și Dumitru Hortopan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.