Ministrul Educației sabotat la Gorj de Ișfan

 

Cel mai vechi inspector școlar general din țară și cel cu mandatul cel mai mare din Gorj după 1989, Ion Ișfan își bate joc de spusele ministrului Educației. Deși a raportat ministrului Liviu Pop că nu sunt probleme la Gorj și că toate cadrele didactice își vor lua salariile vineri, 12 ianuarie, în județul nostru peste 20 de școli nu au primit încă salariile.

Vineri, 12 ianuarie, ion Ișfan s-a aflat la București în timp ce la Gorj cadrele didactice nu și-au primit salariile deși ministrul Liviu Pop a spus altceva:

„Am luat salariile la noi şi astăzi este ziua de salarii. (…) S-au platit toate salariile. Azi am plătit 1.106 miliarde de lei – salariile pentru toti profesorii din Romania. Nu este o problemă de salarii, din punctul acesta de vedere”, a declarat, vineri, într-o conferinţa de presă, Liviu Pop.

Liviu Pop, ministrul Educației a declarat că-și dorește ca voucherele de vacanță să fie plătite până în luna martie: „Începand cu luna viitoare, vom deschide finanţarea pentru voucherele de vacanţă. Avem 390 milioane de lei, pe care, conform legii, trebuie să îi acordăm până în luna noiembrie. în luna februarie, vom face deschiderea, urmând ca, in functie de cum se organizează inspectoratele şcolare, în lunile martie, aprilie, mai – eu aş vrea ca în luna martie – să fie plătite toate voucherele de vacanţă pentru toţi profesorii, pentru ca aşa ne-am angajat prin programul de guvernare, aşa îi avem banii prinşi în buget şi, din perspectiva finanţării, nu avem o problemă”, a precizat Liviu Pop la un România TV.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.