Ion Ișfan, salvat de moment de ministrul Liviu Pop

 

Cum era de anticipat, Ion Ișfan a reușit prin ”mijloace specifice” să îl convingă pe ministrul Liviu Pop că este cel mai competent, cel mai frumos și cel mai ce din țară. Nimeni nu a înțeles  de ce nu i-a fericit pe gorjeni cu o preluare a ”generalului” între cadrele valoroase ale Ministerului Educației. Mai ales că el va fi schimbat și nu are nevoie să lucreze cu ”competentul”.

 

Ministrul a anunţat că joi va fi dată Hotărârea de Guvern care va reglementa toate sporurile în sistemul de învăţământ preuniversitar, existând în acest moment toate avizele pentru respectiva reglementare, punctând totodată faptul că s-a întârziat nepermis de mult această hotărâre. Mai mulţi directori de şcoli şi dascăli din judeţul Gorj au înaintat câteva memorii către Ministerul Educaţiei prin care reclamau faptul că inspectorul şcolar general, Ion Işfan, a refuzat să  mai acorde sporul de condiții vătămătoare, pe motiv că este ilegal.
„Discuţii pe tema sporului pentru condiţii vătămătoare, noi avem pregătită Hotărârea de Guvern în baza legii salarizării unitare, Ministerul Educaţiei Naţionale trebuie să elaboreze această Hotărâre de Guvern care prevede clar care sunt sporurile în învăţământul preuniversitar. S-a întârziat această HG nepermis de mult şi nu din cauza Ministerului Educaţiei Naţionale, ci poate la comun cu Ministerul de Finanţe şi Ministerul Muncii. Din datele mele, avem toate avizele şi joi vom avea HG care reglementează toate sporurile în sistemul de învăţământul preuniversitar. (…) Memoriile primite de la Gorj şi alte judeţe sunt în verificare. Au fost mai multe memorii. Problema sporului de calculator a fost la Gorj şi în două inspectorate din Capitală. Răspunsurile vor veni de la directorii din minister, nu de la mine. Unii au primit răspuns la memorii, unii nu. (…) Dacă avem calculatoare care afectează salariaţii este obligaţia angajatorului să schimbe calculatoarele. În HG vor fi prevăzute toate condiţiile de acordare a sporurilor. Legat de sporurile pentru performanţă, avem alte mecanisme de recunoaştere; gradaţia de merit – aici trebuie să ne aplecăm atenţia mult mai mult”, a spus Pop.
„Actul normativ nu poate prevede măsuri retroactive, doar dacă anumite unităţi şcolare vor fi verificate de către Curtea de Conturi şi se constată că, în urma verificărilor, anumiţi angajaţi din sistemul de învăţământ au dobândit sporurile ilegale, atunci se pot restitui banii. Noi nu avem atribut astăzi ca să spunem că s-au dat nişte bani conform legii”, a mai spus acesta.

 

Un gând despre „Ion Ișfan, salvat de moment de ministrul Liviu Pop”

  1. Vai ,de invatamantul gorjean, cu asemenea lichele!!!!! Nu mai are Aiurel bani sa intreti na copiii,amantelor, ramasi fara tata ?Cu ce sa mai ademeneasca pe catelele in calduri ,
    daca nu cu banii scolii?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.