DNA-ul primește o lovitură năpraznică din partea celor pe care îi abuzează

 

Sebastian Ghiţă a reacţionat după înregistrările cu Vlad Cosma, în care acesta prezenta situația de la DNA Ploiești.În acest context, duminică seară, Sebastian Ghiţă – fost membru al Comisiei parlamentare SRI – a lansat o serie de acuzaţii împotriva fostului procuror DNA Mircea Negulescu şi la adresa procurorului șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„E o crimă ce aţi prezentat în această seară. Aceşti criminali, nemernici au făcut aceste lucruri incredibile. Nu am cuvinte să vă descriu ce simt. Acum aflu că şi Laura Codruţa Kovesi ştia aceste lucruri. Sunt false acele tabele. Sunt false şi tabelele şi numele. Portocală mergea des prin Bucureşti şi asculta acele poveşti. Prieteneşte şi oficial am spus în Comisia SRI că e un personaj fără minte şi face tot felul de lucruri rele.

Am auzit cu groază aceste lucuri. Eu nu îi făcusem nimic. Într-o zi o să explic cum am câştigat bani şi am făcut firme. A avut ordin şi poruncă să îi luăm tot ce are. Îl ardem ca pe şoareci. Vedem ce facem la ICCJ. Acest om încalcă legea, vorbeşte ca un criminal. La fiecare frază pe care o rosteşte parcă face o crimă”, a spus Sebastian Ghiţă la Antena 3.

„Cred că procurorul general, Augustin Lazăr, care a venit în locul lui Tiberiu Niţu, trebuie să ne arate că nu a venit acolo să îi acopere. Eu o să vorbesc cu avocaţii să fac plângere penală. Ar trebui arestaţi. (…) Aceşti domni de la Ploieşti ard documente când e vorba de aşa ceva. Noroc că avem documentele. (…) Nu doar pe Vlad Cosma l-au folosit aşa. Şi pe Vlad Alexe, şi pe Păvăleanu, pe toţi i-au folosit ca martori sub acoperire. Ştia tot oraşul ce făcea acest Portocală, numai cei de la Bucureşti nu ştiau”, a susținut Sebastian Ghiţă.

Fostul deputat a mai susținut că procurorul Negulescu a menţionat numele Laurei Codruţa Kovesi.

„I-a spus în mod clar numele acestei doamne Kovesi şi dacă procurorii de la Parchetul General vor intra în acel DNA, la Bucureşti, că nu au acum de ce să le mai fie frică. Nu mai au cum să stea de frica lui Kovesi şi a călăilor ei”, a spus Sebastian Ghiţă.

Omul de afaceri Sebastian Ghiță a relatat prin telefon, duminică seară, la Antena 3, că procurorul șef Laura Codruța Kovesi „a distrus o instituție” – cu referire la DNA.

Sebastian Ghiță a susținut că, până în anul 2014, el a avut o relație bună cu Laura Kovesi, relație pe care el o considera a fi „chiar de prietenie”, dar că ulterior Laura Codruța Kovesi „s-a schimbat”.

Ghiță a precizat că Laura Kovesi a fost chiar în vizită la el acasă, unde se aflau mai multe persoane, dar a refuzat să spună dacă la acel moment, la el acasă se afla și Florian Coldea – care deținea, încă, funcția de prim-adjunct al directorului SRI.

Fostul deputat Vlad Cosma a susținut, duminică seară, că oameni din DNA i-au impus să falsifice probe care să fie ulterior folosite la tribunal, pentru a influența judecătorii.

„Aceste probe false au fost folosite cu rea credinţă pentru a induce în eroare judecătorii de la Tribunalul Prahova când a fost cerut mandat de arestare pentru Sebastian Ghiţă. M-au pus să modific pozele care au venit în plic, să le fac din nou, fără dată. (…) Sunt la fel, numai că le-am scos data. Nicolas Anatolie…o să-i umplu 8-ul ăsta de aici. Şi să mai umplu aici, încă un 8 la Matei Maria.”, spune, pe înregistrare, Vlad Cosma.

„Mă duc cu tabelele modificate înapoi la DNA, la Onea Lucian care se uită la ele şi îmi spune că e foarte mulţumit. Procurorul Negulescu m-a chemat să-mi spună ulterior că am reuşit să o salvez pe sora mea, dar să am grijă la ce spune procurorul Onea. Probele au fost folosite împotriva lui Sebastian Ghiţă. Aşa au reuşit să introducă în dosar nişte probe false, prin care au reuşit să aresteze un deputat şi sp compromită un premier şi familia sa. În acelaşi mod a fost fabricat şi dosarul în care mp judec la ÎCCJ, fiind adus un stick cu probe false. La acest moment, stickul a dispărut, iar martorul mincinos a recunoscut în faţa judecătorilor”, a declarat Vlad Cosma într-o înregistrare făcută publică la Antena 3.

Fostul deputat Vlad Cosma și-a probat acuzațiile despre procurorul Negulescu difuzând înregistrări audio ale unor convorbiri din anul 2015, precum și câteva fotografii.

„Negulescu: Nu vreau să aibă reprezentarea că eu am fost la capătul…

Vlad Cosma: Păi oricum o are.

Negulescu: Că ce?

Vlad Cosma: Că tu eşti.

Negulescu: Că eu sunt? De ce? Ai vorbit cu el acum şi ţi-a lăsat

Vlad Cosma: Nu , dar vede toată lumea.

Negulescu: Adică ce vede toată lumea? Că nu înţeleg. Cine vede?

Vlad Cosma: Că întrebi. Că Toader, că Bădescu, că na…

Negulescu: Toader e DAUNĂ TOTALĂ

Vlad Cosma: Păi vede că-l chemi…mna.

Negulescu: Păi NU L-AM CHEMAT, IL ARD AŞA, DIN ZBOR. TOADER A FOST AŞA…UN FETIŞ.

Vlad Cosma: Da, dar vede că tu..

Negulescu: Şi cine să-l ia pe Toader? Îl iau eu…”, arată o înregistrare prezentată de deputatul Cosma, duminică seară, la Antena 3.

„Acesta este stick-ul pe care domnul Negulescu mi-a cerut să îl trimit în plic”, precizează, în înregistrarea video, Vlad Cosma.

Vlad Cosma, fost deputat PSD de Prahova, a relatat prin intermediul Antena 3 că procurorul revocat Mircea Negulescu, zis Portocală, făcea parte dintr-un „grup infracțional organizat” care acționa la nivelul județului Prahova, inclusiv în cadrul DNA Ploiești.

Din acest grup ar mai fi făcut parte și procurorul șef Onea Lucian, de la DNA Ploiești, susține Vlad Cosma.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.