Liberalul Vâlceanu trage cu gloanțe oarbe în pesedistul Ișfan

 

Aflat la ananghie în ultima perioadă, până și pesediștii cerându-i demisia, ion Ișfan a pus de o manipulare ingenioasă, adică îl atacă în Parlament deputatul Dan Vâlceanu iar el va poza în ”victimă” al unor atacuri politice. Că este așa, deși Vâlceanu are ”muniție” de primă mână pentru a-l ataca pe Ișfan, cum ar fi anchetele DNA și altele, mitraliază pe alături cu cele două femei de serviciu de la Roșia de Amaradia. Potrivit surselor noastre, Maria Cochină îl suspectează pe Dan Vâlceanu că vrea să îl aducă în PNL pe Ion Ișfan.

Deputatul liberal Dan Vilceanu a depus, luni, o interpelare prin care solicită ministrului Educatiei, Valentin Popa, să ia măsurile care se impun cu inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, Ion Isfan, dupa ce două ingrijitoare au fost puse sa dea note explicative, pentru ca au acceptat sa vorbeasca in fata camerelor de luat vederi.

Presedintele PNL Gorj, deputatul Dan Vilceanu, considera inadmisibil ca sefi de institutii sa recurga la presiuni asupra subordonatilor si sa interzica unor oameni dreptul la libera exprimare, un drept garantat de Constitutia acestei tari. „Este inadmisibil ca, in anul 2018, sefi de institutii de invatamant din Romania sa recurga la forme de tip securistic pentru a intimida salariatii. Va semnalez, domnule ministru, cel putin doua cazuri, in care ingrijitoare de la o scoala din comuna Rosia de Amaradia, judetul Gorj, care au vorbit public despre faptul ca la finalul lunii nu incasau bani, ci aduceau bani de acasa, au fost chemate de directorii de scoli, la ordinul sefului Inspectoratului Scolar Gorj, Ion Isfan, si li s-au cerut explicatii pentru declaratiile publice. Va reamintesc domnule ministru, ca atunci cand ai un contract cu o institutie de stat, nu semnezi renuntarea la drepturile prevazute in Constitutia Romaniei, precum libertatea de exprimare. Este condamnabil ca cineva isi permite, doar pentru ca este sef si are sustinere de la partid, sa-si supuna angajatii unor astfel de presiuni”, se mentioneaza in interpelarea depusa.

Totodata, deputatul de Gorj solicită ministrului Educatiei să verifice și să ia măsurile necesare în acest caz, mai ales că nu este pentru prima dată când sunt semnalate situatii in care inspectorul scolar general al ISJ Gorj emite decizii abuzive.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.