Profesorii gorjeni din 14 școli fără salarii

 

14 unități școlare din județul Gorj nu au primit salariile datorită incompetenței inspectorului școlar general Ion Ișfan și încăpățânării duse la extrem a unor directori de școli. Profesorii ar fi putut primi salariile dacă Ion Ișfan redistribuia fondurile de la alt trimestru sau dacă directorii de școli plăteau mai întâi salariile și apoi contribuțiile, posibil de completat până în 25 aprilie 2018.

Conducerea Inspectoratului Școlar Gorj a anunțat vineri, 13 aprilie 2018, că majoritatea unităților de învățământ au făcut  plata salariilor aferente lunii martie. Excepție fac 10 unități din municipiul Târgu Jiu, școli și grădinițe și 4 unități din județ unde, potrivit responsabililor ISJ , contabilii “nu s-au grăbit”. Liderii de sindicat susțin însă că cei care nu au primit astăzi bani, au rămas în așteptare deoarece nu au dorit să facă viramente de plată pentru ca ulterior să fie puși în postura de a solicita suplimentarea bugetelor.

Ce nu vor să recunoască nici Ișfan și nici directorii de școli, este războiul surd care se dă în învățământ de luni de zile. Politrucul Ișfan a pierdut controlul iar directorii de școli îi dau cu tifla. Printre directorii de școli răzvrătiți se numără Dorin Tașcău de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Aurel Popescu de la Școala ”Alexandru Ștefulescu”, Livia Zamfir de la Școala ”Ecaterina Teodoroiu”, Constantin Diaconescu de la Liceul Bâlteni. Aceștia au refuzat plata salariilor pentru a forța demiterea lui Ion Ișfan deoarece este de notorietate că la Gorj salariile nu se iau la timp din vina exclusivă a inspectorului general. Potrivit surselor noastre însă, Ion Ișfan și ISJ Gorj în ansamblu nu au solicitat fonduri suficiente la MEN dintr-o eroare a Serviciului Contabilitate.

MEN ia în calcul în aceste zile demiterea lui Ion Ișfan, mai ales că acesta a primit un calificativ prost pentru anul școlar trecut. Revenim cu amănunte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.