Romanescu vrea să dea parcarea Rodna lui Sarcină

 

Romanescu  i-a notificat pe afaceriștii de la Rodna că le reziliază contractul. Juriștii Primăriei susțin că subînchirierea unei suprafețe din parcare contravine clauzelor contractuale. Din câte se pare, edilul vrea să dea parcarea în concesiune, după o administrare interimară a Primăriei, către Nicu Sarcină, mogulul media și de afaceri din spatele său.

La vârful Primăriei Târgu Jiu se duce un adevărat război de gherilă între consilierii locali, primarul Marcel Romanescu și grupul său de interese vrea să dea parcarea lui Nicolae Sarcină.  Romanescu a fost informat de juriștii instituției că s-a încălcat contractul de concesiune chiar în momentul în care mai mulți consilieri PSD-ALDE se pregăteau să supună din nou la vot administrarea parcării în sistem privat. Primarul a cerut oficial rezilierea contractului. „Am făcut o notificare concesionarilor parcării de la Rodna, în care le-am adus la cunoștință faptul că începând cu data de 1 iunie, din cauza nerespectării clauzelor contractuale, vom deveni din nou administratorii acelei parcări. Reprezentanții Serviciului Juridic au constatat că a fost încălcată o clauză din contractul inițial. Nu aveau dreptul să subînchirieze. Din documentele pe care le deține Serviciul Juridic reiese că au subînchiriat o parte din spațiul care era folosit pentru parcare”, a declarat Romanescu.

Primarul Târgu Jiului dă asigurări că decizia de reziliere nu este vreo replică la demersul consilierilor locali. „Eram obligat de lege să trimit această notificare. Nu văd această decizie o contralovitură la intenția consilierilor locali PSD-ALDE de a scoate parcarea la licitație. Este clar că nu se mai poate pune în discuție luna aceasta proiectul de hotărâre pentru scoaterea la licitație. Luna viitoare există și această posibilitate, să se pună pe ordinea de zi și să se dea un astfel de vot. Până se va găsi o soluție, parcarea va fi administrată de Direcția de Patrimoniu”.

Viceprimarul Aurel Popescu, un susținător al ideii ca parcarea să fie administrată de un privat, îi transmite lui Romanescu faptul că trebuie să își asume întreaga responsabilitate dacă rezilierea se va dovedi ilegală. „Nu s-a consultat cu noi când a luat această decizie. În situația în care nu s-a respectat contractul, nu este nicio problemă, foarte bine că s-a luat această decizie, dar în situația în care se constată altceva, există un risc pe care nu aș vrea să îl discut eu. Este important să înțelegem că trebuie să încurajăm mediul privat. Cred că era mult mai bine să îi fi chemat la discuții pe cei din mediul privat și să facă o analiză a contractului și a problemelor pe care le invocă. Este un lucru destul de delicat și o decizie destul de interesantă”.

Oamenii de afaceri Nicolae Bâlteanu și Liviu Diaconu au concesionat parcarea încă din anul 1998, contractul fiind prelungit ultima dată în 2013. De-a lungul timpului, în parcarea de la Rodna au apărut mai multe construcții provizorii, printre care și două terase cu mici și bere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.