Pesedistul Ion Ișfan lasă profesorii fără plata orelor predate

 

Ion Ișfan cere ITM Gorj să verifice  școlile din Gorj pe tema plății cu ora. Inspectorul școlar general vrea să facă rău cu mâna inspectorilor de muncă deși, dacă s-ar întâmpla ceva ilegal, inspectorii școlari ar putea să o constate. Acest lucru a declarat inclusiv șeful ITM Gorj, George Romanescu.

Inspectorul școlar general susține că Ministerul Educației i-a cerut, la începutul lunii, să nu fi plătită nicio oră pe care nu există contract de muncă.

”Se purtau, într-o vreme, adiționalele la contractele de muncă. Ministrul zice, însă, să nu mai facem plata cu ora ci să recompensăm cu timp liber. Le-am cerut asta directorilor de școli” a precizat Ișfan, la Interviurile Infinit FM.

Ișfan a mai spus că a discutat cu George Romanescu, șeful ITM Gorj, să prindă o tematică de control pe plata cu ora.

”Trag mereu un semnal de alarmă. Plătim contracte de muncă și alte sume iar, peste două luni, s-ar putea să nu ne ajungă banii” a comentat șeful educației gorjene.

”Nu primim sarcini de la persoane sau instituții cărora nu le suntem subordonați! Școlile sunt subordonate ISJ, să dispună dânsul control” recomandă George Romanescu.

Totul după ce Ișfan a declarat că Inspectoratul Teritorial de Muncă ar trebui să verifice contractele de muncă din școli, după ce Ministerul Educației a cerut să nu fie plătită nicio oră neprinsă în contract.

Un gând despre „Pesedistul Ion Ișfan lasă profesorii fără plata orelor predate”

  1. Domnul Isfan are la ISI toate pârghiile pentru a verifica legalitatea plății orelor, dar e mai comod sa strecori”pisica moartă pe sub gardul altuia’ e mai comod pentru el. Orice ora de munca trebuie plătită, iar legislatia nu e facultativă, numai domnul o interpretează cum vrea. Legea învățământului de dreptul cadrelor didactice la ore suplimentare. Daca acum la sfarsit de an scolar bine domn Isfan si spune ca aceste ore nu se fac dar se plătesc, atunci ISI in frunte cu el nu si_a facut treaba! Trebuie si dovedit prin note de control ceea ce susține inspectorul general.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.