Ion Ișfan, lipsit de gradație și anchetat penal

 

Aproape 200 de dascăli gorjeni vor beneficia de un bonus de 25% la salariu. Listele cu punctajele finale pentru gradaţia de merit au fost definitivate, doar Ion Ișfan fiind tăiat de pe listă de MEN.

Vor beneficia de gradaţie de merit numai dascălii care au obţinut peste 65 de puncte, dar nu toţi. Asta pentru că pe fiecare disciplină a fost repartizat un anumit număr de gradaţii. Sunt 119 gradaţii de merit, în toate domeniile de activitate: didactic, didactic auxiliar, didactic de predare, inclusiv de conducere şi control.

Printre cei care au solicitat gradaţie de merit se numără şi Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj. Işfan a obţinut 79,50 de puncte. Ion Elena, fost inspector şcolar, a sesizat Ministerul Educaţiei cu privire la obţinerea de către Işfan a gradaţiei de merit, pe motiv că a fost acordată pentru activitatea didactică, nu pentru cea de la ISJ, şi că acesta are doar 2 ore pe săptămână, iar evaluările s-ar face numai pentru cei cu normă întreagă. Unul dintre criteriile de acordare a gradaţiei de merit este ca solicitantul să fi fost evaluat cu calificativul „foarte bine” în ultimii 5 ani. MEN a confirmat reclamația lui Ion Elena și i-a retras gradația lui Ișfan. Poliția și Parchetul se fac că cercetează acest caz dar se cunosc ”proptele” lui Ion Ișfan.

 

Un gând despre „Ion Ișfan, lipsit de gradație și anchetat penal”

  1. Ma bucur ca actiunea dl. profesor Ion Elena a avut succes. Ce asteptări putem avea de la dl. inspector scolar general,Isfan Ion pentru care aplicarea legii este subiectiva. Va rugam aplecati-va curiozitatea si asupra încadrarilor făcute in acest an scolar. Directori de scoli obligați sa scoată la suplinitiri absolut toate orele,titularii ne mai avand dreptul legal conform Legii1/2011,la ore suplimentare. Calitatea actului didactic nu mai contează!! Solicitat i ISI Gorj numarul suplinitorilor care vor preda in 4,5 scoli,catedre create si pe 10 septembrie, miscarea de personal fiind încheiată deja. In încadrare poți avea ore in 2 scoli si nu in 5!!Cum motivează Isfan?? Ca va face economie la buget. Minciuni,nu suntem prostii lui sa credem asa ceva. Plata cu ora se plateste cel mai putin si orele respective se platesc pana la vacanta. Suplinitorul are contract pe termen limitat si il platesti conform incadrarii, grade, vechime si inclusiv pe timpul vacantelor.Nu toti inghitim nedigerate minciunile lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.